جلسه هم‌افزایی و هماهنگی با مؤسسات خیریه اشتغال‌زایی و سازمان‌های مردم‌نهاد و فعالان اجتماعی برگزار شد

انتشار : 1403/02/17 بازدید : 56

جلسه هم‌افزایی و همکاری مشترک مؤسسات خیریه اشتغال‌زایی و سازمان‌های مردم‌نهاد و فعالان اجتماعی در رابطه با تأمین مالی صندوق‌های اعتبارات خرد روستایی در روز دوشنبه مورخ 17 اردیبهشت 1403 در پژوهشکده سوانح طبیعی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده سوانح طبیعی، این جلسه با حضور محمدرضا شاملو مشاور رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، سید امیرحسین گرکانی رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی، ناهید کشاورز مسئول صندوق‌های اعتبارات خرد صندوق کارآفرینی امید، دبیر ستاد توان‌افزایی روستایی مؤسسه امام علی (ع)، مدیرعامل مؤسسه تاک، مشاور کسب‌وکار اجتماعی و اعتبارات خرد زنان روستایی، مدیرعامل اتحادیه تسهیلگران کشور، رئیس هیئت‌مدیره مؤسسه امام علی (ع)، مدیرعامل شرکت کارآفرینی زاگرس، مدیرعامل مؤسسه خیریه بارقه نور، مدیرعامل مؤسسه خیریه نعیم و مسئول صندوق‌های خرد بسیج سازندگی و برخی از متخصصین و پژوهشگران حوزه توسعه روستایی و فعالان اجتماعی برگزار گردید.

در این جلسه علاوه بر تشریح فعالیت‌ها، برنامه‌ها و تبادل دانش و تجربه حاضرین، به تشریح مسائلی از جمله شناسایی چالش‌ها و ارائه راهکارها و پیشنهادها در خصوص تأمین مالی اعتبارات خرد روستایی در سطح کشور پرداخته شد و همچنین بر نگاه شبکه‌ای به صندوق‌های خرد روستایی به‌عنوان ابزاری برای تحقق کسب‌وکار اجتماعی در سطح روستاها و محلات شهری و نیز سازماندهی اجتماعی جوامع محلی تأکید گردید.

در ادامه نشست مقرر شد کارگروه علمی و تخصصی در زمینه پژوهش در حوزه اعتبارات خرد روستایی، تدوین آیین‌نامه و دستور العمل صندوق‌های اعتبارات خرد روستایی با محوریت پژوهشکده سوانح طبیعی شکل بگیرد.

صندوق‌های اعتبارات خرد روستایی ابزاری جهت توانمندسازی، خودباوری، مشارکت جمعی و گروهی، دسترسی به منابع مالی بیشتر و آسانتر و ... در سطح روستاهای کشور ابتدا در قالب پروژه بانک جهانی از سال 1371 در دستور کار سازمان‌های مردم‌نهاد، نهادهای حاکمیتی و سایر متولیان توسعه روستایی قرار گرفته است. بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با کمک پژوهشکده سوانح طبیعی ذیل اجرای طرح آبادانی و پیشرفت منظومه‌های روستایی تاکنون تعداد 178 صندوق خرد فعال با بیش از 21 هزار نفر عضو و با پس‌اندازی حدود 23 میلیارد تومان در سطح 6 شهرستان باخرز، خواف و بجستان استان خراسان رضوی، شهرستان تفتان استان سیستان و بلوچستان، شهرستان گچساران استان کهگیلویه و بویراحمد و شهرستان بروجن استان چهارمحال وبختیاری تشکیل داده است. قابل ذکر است تاکنون از محل صندوق‌های خرد راه‌اندازی شده توسط پژوهشکده سوانح طبیعی مبلغ بیش از 36 میلیارد تومان در قالب تسهیلات خرد قرض الحسنه به جامعه روستایی پرداخت شده است.